Log in

Γεώργιος Καραθανάσης: "Θα στηρίξουμε όπου πρέπει, πρώτα το καλό των συμπολιτών"

Συνέντευξη στο kalloninews.gr παραχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Χήρα, Γεώργιος Καραθανάσης, με αφορμή το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, για το κλείσιμο του stage 2 στην Συκαμιά.

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν, ρωτήσαμε τον δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Καραθανάση επί του θέματος, μιας και είχε μια έντονη λογομαχία με τον δήμαρχο την ημέρα της ψηφοφορίας.

Ας διαβάσουμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε...

Κύριε Καραθανάση, πριν από μερικές ημέρες, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως είναι το State 2, η παράταξή σας συμφώνησε με αυτή του επικεφαλής κυρίου Βέρρου. Πώς κρίνετε καταρχάς τη θέση της παράταξής σας;

Η θέση της παράταξής μου, από την αρχή, ήταν να κλείσει το State 2 που παράνομα λειτουργούσε από το 2015. Εμείς εφαρμόζουμε πλήρως τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Περιμέναμε το εν λόγω θέμα να το έφερνε προς συζήτηση και ψήφιση η Δημοτική Αρχή από το πρώτο ΔΣ, μιας και το μεταναστευτικό είναι το πιο σοβαρό θέμα που ταλανίζει, όχι μόνο το νησί μας αλλά και ολόκληρη τη χώρα, όπως άλλωστε επισημάνθηκε και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Για ποιο λόγο προβήκατε στη ψήφιση για το κλείσιμο της δομής στην Συκαμιά ;

Όπως ήδη σας εξέθεσα, η θέση της παράταξής μου ήταν να μην δημιουργηθεί κανένα Κέντρο Υποδοχής, με οποιαδήποτε μορφή, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Το state 2, το οποίο λειτουργούσε παράνομα από το 2015, δεν έπρεπε να έρθει καν για ψήφισή στο δημοτικό συμβούλιο. Περίμενα από τον κ. Δήμαρχο ο οποίος γνώριζε πολύ καλά το θέμα αυτό, ότι θα έκανε χρήση των αρμοδιοτήτων του και θα το έκλεινε από την επόμενη της εκλογής του, αφού ουδέποτε παραχωρήθηκε ο χώρος αυτός με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το state2 αφορά όλο το Δήμο Δυτικής Λέσβου και όχι μόνο τη Συκαμιά και τα όμορα χωριά. Έτσι, σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε ο κ. Δήμαρχος, πριν το φέρει προς ψήφιση στο ΔΣ, να καλέσει σε διαβούλευση όλους τους Προέδρους των τοπικών Συμβουλίων του Δήμου. Θα συμφωνούσα, ακόμα, να γινόταν μία ευρεία συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Προέδρους των τοπικών Συμβουλίων και τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου μας.

Είδαμε πως η παράταξη του κ. Ζαφείρη ψηφίζει αρνητικά, πάρα το γεγονός ότι στηρίζει το έργο της δημοτικής αρχής. Πώς το κρίνετε αυτό; Είναι θετικό το γεγονός πως υπάρχει ελευθερία αποφάσεων παρά την συνεργασία;

Να κατανοήσει ο κόσμος ότι η Δημοτική Αρχή, που συγκροτείται πλειοψηφικά από τις παρατάξεις του κ. Βέρρου και του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Ζαφείρη, θα διαφοροποιούνται σε κρίσιμα ζητήματα, γιατί έχουν διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική αντίληψη, απλά τους ενώνει ο ίδιος προσανατολισμός όσον αφορά την εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν δεν ήταν η δική μας παράταξη δεν θα περνούσε εύκολα αυτή η απόφαση .

Ο δήμος μας στηρίζεται σε δύσκολες βάσεις για την εκκίνησή του. Πώς κρίνετε τις μέχρι τώρα κινήσεις του Δήμαρχου;

Η ΝΔ αλλά και η δική μας παράταξη τάσσεται υπέρ των πολιτικών συνεργασιών στην Αυτοδιοίκηση, αλλά κάτω από μια "ομπρέλα" κοινής προγραμματικής βάσης και όχι μόνο θέσεων. Αυτό άλλωστε αποτελούσε βασική προεκλογική θέση μας, θέση που κατ’ επανάληψη υποστήριξε ο Νίκος Χήρας. Δύσκολα είναι τα θέματα και πολλά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος και για την επίλυσή τους χρειάζεται ομόνοια και συνεργασία. Κάτι τέτοιο όμως, εκ των πραγμάτων, δεν έδειξε μέχρι τώρα να υιοθετεί ο κ. Βέρρος και ο συνδυασμός του. Ο κ. Δήμαρχος από την επομένη της εκλογής του, θα έπρεπε να καλέσει όλες τις παρατάξεις και να ζητήσει συνεργασία . Με τις πρακτικές του και πίσω από κλειστές πόρτες επέβαλε τη συνεργασία του με την τελευταία σε δύναμη παράταξη, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε; Εμείς, παρ' όλα αυτά, βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλα τα θέματα που είναι προς το συμφέρον των δημοτών και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Αλλά, όμως, θεωρώ πως υπάρχει μια προχειρότητα από τη νέα δημοτική αρχή, κάτι το οποίο φαίνεται και από τον αριθμό των έκτακτων συνεδριάσεων του ΔΣ. Ο Δήμαρχος, απ’ όσο γνωρίζουμε, προχώρησε σε κάποιες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη που θεωρώ πως θα βοηθήσουν. Σαφώς και θα πρέπει να δοθεί μια μικρή περίοδο χάριτος μέχρι να λειτουργήσουν σωστά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, αλλά σε θέματα μείζονος σημασίας θα πρέπει η ανταπόκριση από τους υπευθύνους (ειδικούς συμβούλους κ.λπ.) να είναι άμεση. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει πρόγραμμα στο οποίο μπορούσε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση ο δήμος, αναφέρομαι στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι στο οποίο συμπεριλάβαμε, μεταξύ άλλων, το κλειστό γυμναστήριο τη σχολική μονάδα και την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου, το οποίο πρόγραμμα είχε πάρει παράταση από το Μάιο με καταληκτική ημερομηνία τις 31/10 και εμείς καλούμασταν να ψηφίσουμε για το αν θα καταθέσουμε πρόταση μια μέρα πριν, σε έκτακτο συμβούλιο στις 30/10. Πρωτοφανή πράγματα.

Στο μέλλον προτίθεστε να συμφωνήσετε ξανά με τον κ. Βέρρο ή θα έχετε καθαρά τον ρόλο της αντιπολίτευσης;

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω το σύνολο των συνδημοτών μας ότι εμείς θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που θα κινείται σε θετική κατεύθυνση και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια- πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των περιοχών και των κατοίκων του Δήμου μας, διότι αυτό που προέχει για εμάς είναι η στήριξη του νέου μας Δήμου και, επομένως, η σωστή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών μας. Αυτό είναι το χρέος μας.

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης