Log in

Η ραγδαία...εμπορική άνοδος της Καλλονής

Η εξέλιξη των πραγμάτων και η προώθηση του χρόνου στην ζωή μας, φέρνει αλλαγές που φυσικά άλλοτε είναι θετικές, άλλοτε αρνητικές.

Εδώ και μερικούς μήνες, η αυξητική πορεία που επιδεικνύει η Καλλονή, είναι απολύτως ενθαρρυντική και φυσικά έχει δημιουργήσει ένα πολύ θετικό κλίμα σε καταναλωτές και καταστηματάρχες.

Γράφει ο Θεόφιλος Μυζίκας

Μπορεί να είμαστε ακόμη εν μέσω πανδημίας και να είμαστε λίγους μόλις μήνες μετά απο τα lockdown, τα οποία έχουν δημιουργήσει πίεση και αρνητικό κλίμα, ωστόσο αυτό φαίνεται πως αφήνεται πίσω στην Καλλονή η οποία νοικιάζει το ένα μαγαζί πίσω απ'το άλλο.

Οι μαζικές αυτές ενάρξεις καταστημάτων, έχουν φυσικά δημιουργήσει ένα απολύτως θετικό κλίμα, το οποίο έχει συγκεντρώσει πλήθος κόσμου στην αγορά της Καλλονής.

Τα περισσότερα πρωινά μάλιστα, θυμίζουν...15Αύγουστο. Σίγουρα, ο φετινός Οκτώβρης, δεν θυμίζει σε τίποτα την ανάλογη περίοδο της προηγούμενης 5ετίας...

Ως γνωστόν, ο κόσμος φέρνει κόσμο.

Ας δούμε όμως, τους λόγους, που πιστεύουμε πως έχουν συντελέσει στην ανάπτυξη αυτή.

Η επιστροφή του Δήμου

Η επιστροφή του Δήμου Δυτικής Λέσβου συντέλεσε σε έναν μεγάλο βαθμό στην θετική αυτή αλλαγή. Οι προσλήψεις προσωπικού και η ενοικίαση κτηρίων, έχει δώσει τεράστια "ανάσα" μιας και μαζί με τα γραφεία, δουλεύουν και τα delivery. Φυσικά οι ιδιοκτήτες εισπράττουν ενοίκια απο τον δήμο κι αυτή κατ'επέκταση κινούνται οικονομικά στην περιοχή.

Δρόμος Καλλονής Σιγρίου

Μεγάλη οικονομική ανάσα έχει δώσει και το μεγάλο έργο, ο δρόμος Καλλονής Σιγρίου.

Αρχικά, οι δεκάδες εργαζόμενοι στο έργο, νοικιάζουν σπίτια, τονώνοντας την οικονομία της περιοχής.

Φυσικά, η δραστηριότητα τους στην Καλλονή και οι συναλλαγές τους, ανεβάζουν κι αυτά με την σειρά τους τους τζίρους στα καταστήματα.

Άνοιγμα ιατρικών  και παραϊατρικών γραφείων

Όλοι θα έχετε προσέξει, την ραγδαία αύξηση των γραφείων με ιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες.

Αυτό συντελεί στο να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι των γύρων χωριών αλλά και στο να αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο η οικονομία της Καλλονής. Το μεγάλο "ταξίδι" στην Μυτιλήνη για επίσκεψη σε γιατρό σταματά πλέον στην Καλλονή, μιας και απειροελάχιστες είναι μόνο οι ειδικότητες που δεν υπάρχουν στην περιοχή. Η επίσκεψη των πολιτών στην Καλλονή για τον γιατρό τους αλλά και η ενοικίαση κτηρίων για την στέγαση των γραφείων, συντελούν στην αναφερόμενη αυτή ανάπτυξη.

Ραγδαία αύξηση των καφέ

Ποιος θα σκεφτόταν πριν μερικά χρόνια, πως η Καλλονή θα αριθμούσε...19 σημεία πώλησης καφέ;

Ο αριθμός είναι πραγματικά μεγάλος ωστόσο δίνει μια περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή για πολλούς λόγους.

Αρχικά, ο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που απασχολούνται, συντελούν στην τόνωση της οικονομίας αλλά και στην μείωση της ανεργίας.

Αφορμή για τα τόσα delivery, cafe και take away φυσικά, τα προαναφερόμενα. Ωστόσο η ανάπτυξη κι αυτού του κλάδου, φέρνει κι άλλες αφορμές ανάπτυξης και τόνωσης της οικονομίας της περιοχής.

Super Market

Αρχικά, το άνοιγμα αλυσίδων super market μπορεί να τρόμαξε, με τον φόβο κλεισίματος μικρότερων καταστημάτων, ή και υπαρχόντων αλυσίδων super market.

Τελικά, αυτό που συμβαίνει είναι εξαιρετικό τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για την περιοχή.

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 5 super market στην Καλλονή, τα 3 εξ αυτών μεγάλες αλυσίδες.

Συνολικά, υπολογίζεται πως και τα 5 απασχολούν πάνω απο 110 υπαλλήλους. Φυσικά, ο ρυθμός ανταγωνισμού στις τιμές προς όφελος των καταναλωτών είναι υψηλός.

Μάλιστα, οι λόγοι προσέλκυσης καταναλωτών απο τις γύρω περιοχές, πολύ περισσότεροι.

 

Ο...μεγάλος λόγος των Χριστουγέννων

Τα τελευταία 3 χρόνια, το σπίτι του Αγίου Βασίλη στην Καλλονή, έχει γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων παιδιών και γονέων, και όχι μόνο.

Σε περίπου 1 μήνα, το σπίτι θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, ενώ οι στολισμοί που είναι..."στα σκαριά" θα τονώσουν ακόμη περισσότερο το καλό κλίμα που ήδη υπάρχει, τονώνοντας σημαντικά την αγορά. Οι εκδηλώσεις που θα κρατήσουν περίπου 3 εβδομάδες, θα συντελέσουν στην αύξηση των εσόδων στις τοπικές επιχειρήσεις

 

Ο τηλεοπτικός χρόνος σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας

Τα τελευταία χρόνια, οι απευθείας συνδέσεις σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, έχουν βγάλει..."στη σέντρα" την Καλλονή με μια προβολή που σίγουρα συντελεί θετικά σε πολλούς τομείς. Αρχικά, στους ντόπιους, μιας και ως γνωστόν, όταν κάτι ακούγεται πολύ, προσελκύει και όσους δεν επισκέπτονταν ένα μέρος, ενώ ήταν...δίπλα τους τόσο καιρό.

Φυσικά, η θετική εικόνα, συντελεί σε όσους μένουν εκτός νησιού με καταγωγή απο εδώ, να νοσταλγούν το μέρος τους και να θέλουν να το επισκεφθούν με την πρώτη ευκαιρία.

 Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση σε τουριστικό επίπεδο, χρειάζονται ακόμη δουλίτσα πολλά πράγματα...

 

Πλέον, μπαίνοντας στον Νοέμβρη του 2021, βλέπουμε κάτι αντιφατικό σε σχέση με 2 χρόνια πριν.

Μια αυξημένη κίνηση, ένα κλίμα αισιοδοξίας και τάση περαιτέρω ανάπτυξης μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα μιας και ετοιμάζονται και νέες επιχειρήσεις να κάνουν την εμφάνιση τους.

 

Εδώ θα είμαστε να τα λέμε, ωστόσο αυτή η ανάκαμψη πρέπει να γίνει αφορμή...επένδυσης από όλους έτσι ώστε να γιγαντωθεί κι άλλο!

Καλή δύναμη και να'στε καλά όλοι σας.

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Warning: current() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/vhosts/kalloninews.gr/httpdocs/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 333

Καλλονή

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης