Log in

Συνεργασία του δήμου με το πανεπιστήμιο AGDER της Νορβηγίας

Με εκπροσώπους του Οικονομικού Τμήματος, του Τμήματος Κοινωνιολογίας και του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Agder της Νορβηγίας συναντήθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Μιχάλης Ρούσσης στα γραφεία της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού στην Αγία Παρασκευή.

Οι εκπρόσωποι του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Agder βρίσκονται στη Λέσβο στα πλαίσια του ετήσιου Θερινού Σχολείου που διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια το Πανεπιστήμιο στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Λειμώνος στην περιοχή των Δαφίων, έχοντας αναπτύξει συνεργασία και με το Δήμο. Εξάλλου πριν λίγες ημέρες, συναντήθηκαν και με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, δωρίζοντας στο Δήμο 62 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τις ανάγκες των μαθητών της Δυτικής Λέσβου.

Στη συνάντησή τους τώρα με τον Αντιδήμαρχο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου συζήτησαν την προοπτική της στενότερης συνεργασίας του Ιδρύματος με το Δήμο σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Προτάθηκε για παράδειγμα η διοργάνωση από κοινού διαλέξεων ή ημερίδων με κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα. Συζητήθηκε η πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση του νησιού, η σχέση του Αριστοτέλη με τον κόλπο της Καλλονής, θέματα αξιοποίησης ήπιων μορφών ενέργειας μικρής κλίμακας και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Συμφωνήθηκε τέλος η συνεργασία να ξεκινήσει από φέτος με τη διοργάνωση δυο ή τριών πιλοτικών εκδηλώσεων, με στόχο να έλθουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου κοντύτερα στην τοπική κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου ανέφεραν στη συνάντηση ότι μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στη Λέσβο, είναι η πρώτη φορά που ανοίγει η προοπτική ουσιαστικής συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί.

Μετά τη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Ρούσσης δήλωσε:

 «Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τη δουλειά που γίνεται στο Μετόχι της Ιεράς μονής Λειμώνος από το Πανεπιστήμιο Agder. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανοίγει η προοπτική μιας συνεργασίας, που θα φέρει κοντά ένα ξένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με πλούσια προσφορά στον τόπο, με την τοπική κοινωνία. Έχουμε μπροστά μας μια καλή προοπτική συνεργασίας που θα την αξιοποιήσουμε, ώστε οι δημότες μας να γίνουν κοινωνοί των προβληματισμών και της δουλειάς που γίνεται από τους φοιτητές, στα πλαίσια των θερινών σχολείων του Πανεπιστημίου».

  • 0

Γαλάζιες σημαίες 2022 | Διατήρησε τις σημαίες της η Λέσβος!

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Ελλάδα, με 581 σημαίες. «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική, ενώ ακολουθούν Ρόδος και Λασίθι, ενώ ο δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες είναι και φέτος ο δήμος Ρόδου με 55.

Η Λέσβος κατέχει 17 γαλάζιες σημαίες, με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να έχει τις 11 απο τις 17 και να είναι σε σύνολο στην Ελλάδα στην 15η θέση απο τους 35 δήμους με γαλάζιες σημαίες.

  • 0

Για επίδομα καλοκαιριού κινείται η κυβέρνηση

Επίδομα καλοκαιριού σκέφτεται η κυβέρνηση προκειμένου να «αναχαιτίσει» το συνεχώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας τόσο στα καύσιμα όσο και σε βασικά προϊόντα, κάνοντας ασήκωτο το καλάθι της νοικοκυράς.
  • 0

Θεόφιλος | Όλη η ιστορία για το καμάρι της NEL που...θα διαλυθεί!

Μπορεί παλαιότερα να "θαυμάζαμε" άλλου είδους πλοία και να μας δημιουργούσαν...αποστροφή αυτά της NEL LINES ωστόσο πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο νοσταλγίας, ειδικά τώρα δε, που και τα "κανούργια" πλοία κάνουν κι αυτά σε ίδια χρονική διάρκεια το δρομολόγιο.

  • 0

Τ.Βέρρος: "Ανεβάζουμε τον πήχη κι αφήνουμε τον κ.Χήρα για περιπολία..."

Αφού επέδειξε εδώ και ημέρες ιδιαίτερη σπουδή αλλά και εξειδικευμένη γνώση για τα πρόστιμα που επιβάλλει το Λιμεναρχείο σχετικά με τις προϋποθέσεις λειτουργίας των πολυσύχναστων παραλιών κι αφού επισκέφτηκε ως και τους αρμοδίους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου, για να βεβαιωθεί ότι δεν έγινε κάποιο διοικητικό λάθος επί του θέματος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσής μας κ. Νικόλαος Χήρας, ξαναχτύπησε.

  • 0
Subscribe to this RSS feed

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης