Στον χώρο του αθλητισμού συχνά βλέπουμε σκηνές βίας, σκηνές συμπλοκών, εκνευρισμού και φοβερού ανταγωνισμού.
Όλα αυτά τα φαινόμενα ξεκινούν απο γονείς σε αναπτυξιακούς αγώνες, απο φιλάθλους και παράγοντες αργότερα, και οδηγούμαστε σε κλειστά γήπεδα λόγο επεισοδίων και βίας.
Η βία δεν μαθαίνεται ξαφνικά, καλλιεργείται μέσα μας απο τα όσα βλέπουμε απο τους προπονητές μας, απο την οικογένεια μας, απο τους γύρω μας.
Άρα λοιπόν, όταν βλέπουμε τα αυτονόητα, επειδή είναι σε μειονεκτική θέση, τα επικροτούμε μπας και επέλθει κάποια στιγμή η κανονικότητα.
Η Δόξα Λέσβου του Κωνσταντίνου Λασκαρίδη έχει ήδη 3 φωτεινά παραδείγματα να μας πει, πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που ενώνει, που δημιουργεί δεσμούς οι οποίοι ισχυροποιούνται μετά τα 90 λεπτά και δεν αποδομούνται.
Αρχικά, η πρώτη φάση fair play, ήταν στις 4 Φεβρουαρίου, όταν παίκτης της Δόξας ενώ η ομάδα ήταν σε επίθεση, σταμάτησε, και πέταξε τη μπάλα πλάγιο καθώς αντίπαλος παίκτης του Αστέρα Νίκης, ήταν πεσμένος στο κέντρο.
Λίγες ημέρες αργότερα, η Δόξα Λέσβου αγωνίζονταν με τον Παλλεσβιακό. Στο παιχνίδι αυτό, τραυματήστηκε ο Λαμπόγλου και η ομάδα της Δόξας μετά το τέλος του αγώνα, εξέδωσε ανακοίνωση με ευχές για ταχεία ανάρρωση στον παίκτη.
Η ανακοίνωση:
"Η Διοίκηση, οι προπονητές και όλη η ομάδα της Δόξας θα ήθελαν να ευχηθούν περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Παλλεσβιακού, Λαμπόγλου Ι. για τον σοβαρό τραυματισμό του στο χθεσινό παιχνίδι.
Του ευχόμαστε να επανέλθει σύντομα στα γήπεδα υγιής και ακόμη πιο δυνατός."
Μετά την ανακοίνωση, φτάνουμε αισίως στην τρίτη κίνηση fair play η οποία είναι και η κορυφαία!
Στον αγώνα του Σαββάτου(17/02) , η Κ16 της Δόξας αγωνίζονταν με τον Οδυσσέα Ελύτη όταν στο παιχνίδι μπήκε γκολ με λάθος εκτέλεση πλαγίου. Τότε, ο προπονητής και οι παράγοντες της Δόξας, έδωσαν εντολή να αφήσουν την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει, καθώς θεώρησαν πως δεν ήταν δίκαιη η ισοφάριση αυτή!
Ακούστε το απόσπασμα απο το balader tv:
Εμείς παραδειγματιστήκαμε, εσεις;
留言