top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

«Ιερή αποστολή» για τα παιδιά της Αφρικής

Απο την Μυτιλήνη, βρέθηκε στην Κένυα να βοηθά τα μικρά παιδιά, που βιώνουν τόσα δεινά με τη ζωή εκεί.


Ο Παναγιώτης Τηνιακός έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας του για τον σκοπό αυτό.Σήμερα, ζητά τη βοήθεια όσων μπορούν και έχουν την διάθεση να βοηθήσουν καθώς στην Κένυα αυτήν τη στιγμή συγκεντρώνονται χρήματα για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς σε ορφανοτροφείο.

Η διαδικασία αποστολής χρημάτων είναι με διαφανής διαδικασίες και όποιος επιθυμεί να συνδράμει στο έργο αυτό που γίνεται, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του στον αριθμό +254106241449 μέσω της εφαρμογής what's up.Ας δούμε ένα αφιέρωμα που είχε γίνει για τη δράση του Παναγιώτη Τηνιακού απο την εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου" και τον Ανέστη Χατζηδιάκο πριν απο περίπου 1,5 χρόνο:


Σκοπό της ζωής του να βοηθήσει το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική και ιδιαίτερα τα παιδιά έχει κάνει ο 39χρονος Παναγιώτης Τηνιακός, που καθημερινά διαθέτει στους ντόπιους τοπικά προϊόντα με αντάλλαγμα μικροποσά, τα οποία διαθέτει για τον ιερό σκοπό του. Δράση, η οποία στηρίζεται στην προσφορά των συνανθρώπων μας και είχε ως τώρα σαν αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη οικονομική και υλική υποστήριξη της ιεραποστολής τόσο στην Κένυα, όσο και στη Ζιμπάμπουε.Πριν λίγες εβδομάδες, ο κ. Τηνιακός έστειλε ένα ποσό της τάξης των 4.500 ευρώ στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κένυα, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την υποστήριξη των παιδιών σε μια περιοχή όπου η πείνα μαστίζει. «Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μέσα σε έναν χρόνο περίπου. Δεν είναι βέβαια σπουδαίο και δύσκολα μαζεύτηκε χάρη στην συνεισφορά του κόσμου σε δύσκολες εποχές, παρ’ όλα αυτά συγκεντρώθηκε και έπιασε τόπο», αναφέρει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» εξηγώντας πως για τη συγκέντρωση αυτού του ποσού πουλά τοπικά προϊόντα, που του διαθέτουν παραγωγοί είτε χωρίς χρέωση, είτε σε χαμηλότερες τιμές, ενώ αντίστοιχα πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που διέθεσαν χρήματα, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.
Μεγάλη ανάγκη

Όπως εξηγεί ο κ. Τηνιακός, είχε την ευκαιρία με τα μάτια του να διαπιστώσει το πόσο μεγάλη ανάγκη για βοήθεια υπάρχει στην Κένυα, όταν βρέθηκε εκεί το 2017 για να συνδράμει στην Ιεραποστολή. Δεν διστάζει να παραδεχτεί πως δεν κατάφερε να μείνει στην περιοχή για όσο διάστημα σχεδίαζε. «Δεν άντεξα. Είναι άλλο να ακούς πως δεν υπάρχει φαγητό και νερό εκεί και να σου περιγράφουν τις συνθήκες και άλλο να τις ζεις από κοντά. Εδώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο κορονοϊός. Κι εκεί υπάρχει και είναι και μεγάλο πρόβλημα, αλλά το μεγαλύτερο απ’ όλα είναι η πείνα, η οποία θερίζει τα παιδιά», αναφέρει και σχολιάζει πως αν ένα αόρατο χέρι μας μετέφερε εκεί για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ντόπιος πληθυσμός, θα βλέπαμε διαφορετικά τη δική μας καθημερινότητα.


Μετριοφροσύνη

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τηνιακός είναι ένας ιδιαίτερα ταπεινός και μετριόφρων άνθρωπος, που δεν θα τον ακούσεις να περηφανεύεται για τη δράση του. «Δεν είναι δική μου η προσφορά, αλλά των συνανθρώπων μας που δίνουν έστω ένα ή δύο ευρώ, ενώ δεν είναι καθόλου εύκολο» υποστηρίζει, ενώ όταν τον ρωτήσαμε με τι άλλο ασχολείται στη ζωή του δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι παντρεμένος με την ιεραποστολή και αυτός είναι ο σκοπός του. «Το έργο αυτό δεν είναι δικό μου. Το ξεκίνησε ο ίδιος ο Χριστός πριν από δυο χιλιάδες χρόνια κι εγώ από επιλογή μου συμμετέχω σε αυτό», μας λέει.

Την ευγνωμοσύνη του για αυτή την προσφορά, τόσο του κ. Τηνιακού όσο και των ντόπιων που συνεισέφεραν σε αυτή, εξέφρασε με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Κένυας Μακάριος. «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύχρονη και πολύτιμη οικονομική στήριξη και βοήθειά σας στο πολύμοχθο και επίπονο έργο που επιτελεί, κάτω από δύσκολες συνθήκες, η Εκκλησία μας στον χώρο της Αφρικής. Να γνωρίζετε ότι η κάθε μηνιαία ή η ετήσια προσφορά σας αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται στο έπακρον και ανακούφισε και συνεχίζει να ανακουφίζει εκατοντάδες παιδάκια, που είχαν και έχουν την ανάγκη της δικής σας στοργής και φροντίδας» αναφέρει στην επιστολή του, σημειώνοντας και τη συνεισφορά της Εκκλησίας στην περιοχή για την επιβίωση και τη μόρφωση των παιδιών.


Επόμενα βήματα

Ο κ. Τηνιακός συνεχίζει άοκνα την προσπάθειά του να συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια για τα παιδιά της Κένυας. Δύο όμως είναι οι επόμενοι στόχοι του: Ο ένας από αυτούς να μεταβεί στην Ζιμπάμπουε προκειμένου να βοηθήσει στην κατασκευή μιας μεγάλης παιδικής χαράς για τα παιδιά της περιοχής, τα υλικά της οποίας μαζί με μεγάλες ποσότητες τοπικών προϊόντων – προσφορά Μυτιληνιών και αυτά – έφτασαν με ένα μεγάλο κοντέινερ εκεί πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο δεύτερος να χτιστεί στην Κένυα ένας ναός των τοπικών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, αλλά και της άγνωστης στο ευρύ κοινό Αγίας Ολυμπίας.

279 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page