top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Ανεμώτιας: «3η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας» με κρασί και παραδοσιακές γεύσεις

Η 3η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας οργανώνεται από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ηφαίστειο» Ανεμώτιας και το Σύλλογο Αμπελουργών Ανεμώτιας «Ο Κάμπος» το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις φιλόξενες εγκατατάστασεις του Συνεταιρισμου όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της απόσταξης και να δοκιμάσουν κρασιά του συλλόγου.

 

Οι διοργανωτές, καλούν τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες, γνωστούς και άγνωστους φίλους στη Συνάντηση που πραγματοποείται για μια ακόμη χρονιά σε μια αυθόρμητη διαδραστική και συμμετοχική διαδικασία απόσταξης στο ρακοκάζανο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στη Βρυσάρα, «…θα συναντηθούμε μέσα σε αλκοολικούς ατμούς και θα έρθουμε κοντά συζητώντας, πίνοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Η εν λόγω “συνάντηση” αποσκοπεί στην κινητοποίηση των μελών των τοπικών κοινοτήτων, για την προάσπιση των κοινών πόρων και αγαθών, την κοινοκτημοσύνη, τη συμμετοχή, τη συνεργασία, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί, με έναν χαλαρωτικό περίπατο μέχρι τη Μονή Βουκόλων (Μοναστηρέλλι). Στην επιστροφή, στις 13.00, το ρακοκάζανο θα ξεκινήσει την απόσταξη και τα αποστάγματα θα γεμίζουν τα ποτήρια των επισκεπτών.


Η αίθουσα γευσιγνωσίας “Χρήστος Ατσικβάσης” θα είναι ανοιχτή για δοκιμές των κρασιών του Συνεταιρισμού, με φόντο την Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Πτερούντιου με θέμα την φθινοπωρινή Ανεμώτια.


Το απόγευμα στις 17:00 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του νέου εγχειρήματος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών κυκλικής οικονομίας, για την αξιοποίηση γεωργοκτηνοτροφικών υποπροϊόντων του νησιού.


Εν τω μεταξύ, ένα μικρότερο καζάνι θα βρίσκεται στη φωτιά, όπου θα μαγειρεύεται παραδοσιακή ρεβυθάδα. Όλοι και όλες μπορείτε να συνεισφέρετε γευστικά, με τις δικές σας σπεσιαλιτέ και τους αγαπημένους σας μεζέδες, φέρνοντας τρόφιμα στην αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα/ ψησταριά (κρεατικά, μαγειρευτά, πίτες, σαλάτες, κλπ), που θα μαγειρευτούν και θα…διατεθούν, επί τόπου…



179 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page