top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΕΚΟ ΚΟΥΛΟΥΔΗΣ

Λέσβος | Η "Καλλονή" της θάλασσας!

Αυτή την Κυριακή 29/9 το Cantina που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα, παρουσιάζει μια συναρπαστική σύνθεση από ανθρώπους, τόπους και ιστορίες πάθους για το φαγητό. Πρωταγωνιστής το Βόρειο Αιγαίο.


Σε αυτό το τεύχος του Cantina βγαίνουμε για ψάρεμα παπαλίνας στις δύο τα ξημερώματα στον κόλπο της Καλλονής στη Λέσβο, και το επόμενο πρωινό αντικρίζουμε για πρώτη φορά τα μαύρα πρόβατα του νησιού.


Ταξιδεύουμε στα Μαστιχοχώρια της Χίου για να ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά των πολύτιμων «δακρύων» από τους παλιούς παραγωγούς του νησιού.


Παρακολουθούμε, στη συνέχεια, στο γειτονικό καστροχώρι, γυναίκες ντυμένες στα λευκά να ξεχωρίζουν, ενώ τραγουδούν, τα πιο καθαρά.Το οδοιπορικό μας στο Βόρειο Αιγαίο ολοκληρώνεται στη Λήμνο. Εκεί τρώμε ντομάτα από το μποστάνι και τυρί μελίχλωρο σε μια παραδοσιακή μάντρα και ψαρεύουμε τις τροφαντές λημνιές γαρίδες, με το μπλε σημάδι στην ουρά, στον κόλπο του Μούδρου

 

Μια αποκάλυψη στο Βόρειο Αιγαίο

-Χίος, το νησί της μαστίχαςΗ Χίος των πολυπολιτισμικών γεύσεων, το πολύτιμο δάκρυ, οι παραγωγοί του νησιού, ο τοπικός Συνεταιρισμός, ο πλούτος της ζαχαροπλαστικής τέχνης του νησιού

-Λέσβος, η καλλονή της θάλασσας

Ο κόλπος της Καλλονής, η Σκάλα και οι λατρεμένοι ουζομεζέδες της, η βιομηχανική Αλυκή της Καλλονής, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας, τα μυστικά που κάνουν την παπαλίνα μοναδική, αλλά και το περίφημο Μυτιληνιό μαύρο πρόβατο.

165 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΥΦΩΝ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page