top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Λόγο για "πλιάτσικο" απο τη Λαϊκή συσπείρωση στον Πολιχνίτο, απαντά η Δημοτική αρχή!

Δεύτερη φορά σε διάστημα 10 ημερών, έχουμε ανακοινώσεις εκατέρωθεν απο τη Λαική συσπείρωση Δυτικής Λέσβου και της Δημοτικής αρχής.

Αφορμή αυτή τη φορά "μήλον της έριδος" η Μονάδας Ψυχικής Υγείας στον Πολιχνίτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης


Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 28/02/2024 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα της Προγραμματικής Συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της ΑΜΚΕ «ΙΑΣΙΣ», με σκοπό την διεκδίκηση ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Ψυχικής Υγείας στο κτίριο που έχει εξοπλισθεί για να γίνει Γηροκομείο στον Πολιχνίτο.

Πιο συγκεκριμένα θέσαμε τα ερωτήματα που είχαμε αναφέρει και στο Δελτίο Τύπου μας από τις 17/02/2024, δηλαδή:

  • Γιατί δεν ενημερώθηκε το τοπικό συμβούλιο;

  • Τι δυναμικότητας θα είναι δομή; Πόσους τρόφιμους και πόσους εργαζόμενους θα έχει;

  • Τι θα γίνει με τον υφιστάμενο εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από τον Καποδιστριακό Δήμο Πολιχνίτου ; Τι υπάρχει πλέον από αυτόν, αν κάτι έχει δοθεί που έχει δοθεί και με ποιους όρους. Πρέπει να επισημανθεί ότι το κτίριο ήταν πλήρως εξοπλισμένο να λειτουργήσει με υποδομές που αφορούσαν την διαμονή (π.χ. κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, είδη εστίασης) έως και ιατρικό εξοπλισμό. Δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία σημασία στο γεγονός ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (στην οποία είχε εκφράσει τη θετική του άποψη και το Τοπικό Συμβούλιο) ώστε να λειτουργήσει Γηροκομείο στον Πολιχνίτο, στο εν λόγω κτίριο, ως παράρτημα της Ζαχάρειου Μονάδας Φροντίδας Υγείας. Ούτε η άποψη του Δημάρχου ότι η χρηματοδότηση έργων για κοινωνική πρόνοια, όπως το Γηροκομείο του Πολιχνίτου και της Άντισσας, έφεραν στην Ελλάδα στα Μνημόνια. Καλύπτοντας έτσι τις πολιτικές που διέλυσαν τον πρωτογενή τομέα, τις δημόσιες επιχειρήσεις (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ), τα συνταξιοδοτικά ταμεία, που έφεραν τα χρηματιστήρια και άρπαξαν την οποιαδήποτε αποταμίευση του λαού που με ιδρώτα έκανε.  Αλλά πώς θα δικαιολογούσε την πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες θέλουν οι δημοτικές αρχές να αποτελούν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας και να συμμετέχουν στο ξεπούλημα των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων. Εκεί εντάσσεται και η λογική να δοθούν οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας σε ιδιώτες (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:


Την διαφορά μας με την Λαϊκή Συσπείρωση ως προς την αντίληψή μας για τα πράγματα, δεν έχει νόημα να την αναπτύξουμε σε μία ανακοίνωση, οπότε θα αντιπαρέλθουμε τους χαρακτηρισμούς της εις βάρος της δημοτικής αρχής, απλά και μόνο για να διατρανώσει την εναντίωσή της στην προοπτική λειτουργίας μίας ακόμη εγκαταλειμμένης για χρόνια ολόκληρα δομής. Εν προκειμένω του κτηρίου του πρώην ΚΑΠΗ και Γυμνασίου Πολιχνίτου που η δημοτική μας αρχή φιλοδοξεί να τη μετατρέψει σε Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

Θα σταθούμε όμως στο σημείο που η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει «έκπληξη» στην ανακοίνωσή της στο άκουσμα της αρμόδιας ενημέρωσης ότι στο πρώην ΚΑΠΗ Πολιχνίτου «έχει γίνει πλιάτσικο», επιχειρώντας πάλι να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναρωτώμενη για τον ρόλο της δημοτικής αρχής σε αυτό…


Διότι το καταφανές πλιάτσικο στην εγκαταλειμμένη δομή του Πολιχνίτου, έγινε πολύ κοντά στα χρόνια της Δημαρχίας του σημερινού επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στα ιδρυτικά χρόνια του πάλαι ποτέ ενιαίου Δήμου Λέσβου για να μπορεί να ευθύνεται (και για αυτό) η σημερινή δημοτική αρχή, στα ίχνη πρωτοκόλλων παραλαβής 10 και 14 χρόνια μετά.


Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όντως δεν είναι «για να περιγράφει την πραγματικότητα» κύριοι συνάδελφοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης που αναρωτιέστε σήμερα έκπληκτοι τί απέγινε ο εξοπλισμός και εδώ συμφωνούμε. Γιατί έχει αναγνωριστεί δις από τους δημότες, ότι ο ρόλος της είναι να αλλάζει την μίζερη σε πολλές περιπτώσεις πραγματικότητα που ίσχυε στα χωριά μας. 

65 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page