top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 111ης επετείου απελευθέρωσης της Μυτιλήνης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

111ης επετείου απελευθέρωσης της ΜυτιλήνηςΗ επέτειος της 8ης Νοεμβρίου έχει ιδιαίτερη αξία για την πόλη της Μυτιλήνης μας, αλλά και για όλο το νησί διότι σηματοδότη την έναρξη της απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό και την ένωση με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα μας.

 

Την 8ης Νοεμβρίου 1912 το πρωί καταφθάνει το «Θωρηκτό Αβέρωφ» μαζί με άλλα Ελληνικά πλοία και αμέσως από τον Υποναύαρχο Κουντουριώτη επιδόθηκε τελεσίγραφο στις Τουρκικές αρχές του νησιού, με το οποίο ζητούσε την άμεση παράδοση της πόλης. Επομένως αυτή η ημερομηνία τιμάται από τις τοπικές αρχές.

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο με λαμπρότητα και τιμές στους αγωνιστές μας, με βάση το πρόγραμμα που έχουμε βγάλει για εκείνη την μέρα.

Τετάρτη 8η Νοεμβρίου 2023

ΩΡΑ: 7:30 π.μ.: Χαρμόσυνη καμπανοκρουσία όλων των εκκλησιών της Ι.Μ. Μυτιλήνης


ΩΡΑ: 8:45 π.μ.: Μεταφορά με πομπή της σημαίας της Λέσβου από το Παλιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο κάστρο της πόλης.

Με την άφιξη της πομπής προ της προτομής του Ναυάρχου «Παύλου Κουντουριώτη», κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Μυτιλήνης.

Μετά την κατάθεση στεφάνου συνέχιση της πομπής προς το κάστρο όπου θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας με την συνοδεία στρατονόμου ως παραστάτη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Της πομπής προηγείται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνοδεύουν οι Αρχές της Πόλης.


ΩΡΑ 10:15 π.μ.: Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης Άγιο Αθανάσιο.


ΩΡΑ 10:30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ι.Μ Ναό Μυτιλήνης χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.


ΩΡΑ: 11.20 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη θέση Κιόσκι από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου , το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Δήμαρχο Δ. Λέσβου, τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή, την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Περιφερειακή Διευθύντρια Α΄θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τους Διοικητές σωμάτων ασφαλείας και του λιμενικού σώματος, τον Πρόεδρο της Ένωσης των Αποστράτων Αξιωματικών, το Πρόεδρο Έφεδρων Αξιωματικών Ν. Λέσβου, εκπρόσωπο των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωπο εφέδρων καταδρομέων Ν. Λέσβου, εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, εκπροσώπους κομμάτων, συλλόγων, οδηγούς προσκόπους, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας

• Εθνικός Ύμνος


ΩΡΑ: 12.00: Θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία κοινή παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπειών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Σχολών, εθελοντικών οργανώσεων, οδηγών και προσκόπων μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης για την πολιτική παρέλαση και Στρατιωτικής Μουσικής για τα στρατιωτικά τμήματα .


Μετά από το πέρας της παρέλασης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί λεσβιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους μας.


ΩΡΑ 17:15 : Υποστολή της σημαίας.


Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αγκοπιάν υπάλληλος του Δήμου Μυτιλήνης. Τηλ.: 6951945165


Με την ευγενική τους φροντίδα παρακαλούνται κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων να ρυθμίσουν:


• Η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, το θρησκευτικό τελετουργικό

• Η 98 Α.Δ.Τ.Ε για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκδήλωση.

• Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για την τήρηση της τάξης και την ρύθμιση κυκλοφορίας.


Για τον εορτασμό της 111ης επετείου απελευθέρωσης της Μυτιλήνης συνιστάτε:


Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 7ης μέχρι την δύση του ηλίου της 8ης Νοεμβρίου του 2023.


Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. Τραπεζών, Αρχαιολογικών μνημείων, καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλοίων, κατά της βραδινής ώρας 7ης και 8ης Νοεμβρίου 2023.


Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΥΤΕΛΗΣ


201 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page