Ο 5ος τελικός ανάμεσα στην Αθλητική Λέσχη και την Αίολο Μυτιλήνης για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην κατηγορίας των ανδρών, ήταν...."ματσάρα", με την Αθλητική Λέσχη να σηκώνει τελικά τη κούπα!
Μπορεί η Αθλητική Λέσχη να ξεκίνησε με άνεση το παιχνίδι και να βρέθηκε μπροστά ακόμη και με 16 πόντους, ωστόσο ο Αίολος αντέδρασε ισοφαρίζοντας τον αγώνα!
Μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε προσπέρασε και στο +2!
Τον παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση αφού οι 2 ομάδες στην κανονική διάρκεια αναδείχθηκαν ισόπαλες 59-59!
Η παράταση ήταν ένα 5λεπτο σωστό θρίλερ!
Είχαμε 4 εναλλαγές στο σκορ με τις δυο ομάδες συνεχώς να προσπερνούν η μία την άλλη.
Τελικά, 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Γιάννης Ζεστός πήρε τη μπάλα, έκανε λει απ αποτυχημένο, και στη συνέχεια μαζεύει το ριμπάουντ, και 2' πριν το τέλος σκόραρε για το 69-70!
Αυτό ήταν το τελικό σκορ με την ομάδα του Καραμβάλη να κάνει στη σειρά το 3-2 στους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών!
Έτσι η Αθλητική Λέσχη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με την πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία!
Απ την άλλη, ο Ζεστός, έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις των τελευταίων ετών, αφού μετά τη Γέρα, σειρά πήρε και η Αθλητική Λέσχη!
Ατα αξιοσημείωτα, η βράβευση του Κωνσταντίνου Ροδιτη από τον ΣΕΔΚΑΛ μιας και αποχωρεί από τα εθνικά πρωταθλήματα, και ίσως και από την Λεσβιακή διαιτησία, μιας και θα αναχωρήσει για επαγγελματικούς λόγους.
Ο Κωνσταντίνος Ροδίτης "υπηρέτησε" τη διαιτησία στο νησί μας για 25 χρόνια!
Comments