"Sold out" για το Πάσχα στη Λέσβο
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

"Sold out" για το Πάσχα στη Λέσβο

Ένα θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση καθώς χρίζει μεγάλης βελτίωσης, είναι αυτό των μεταφορικών μέσων, που "ενώνουν" τη Λέσβο με την Ηπειρωτική χώρα.

 

Αρχικά, το πολύ ενθαρρυντικό δεδομένο είναι η πληρότητα που επικρατεί για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν "κάνει φτερά".


Χαρακτηριστικό είναι πως από Μεγάλη Τετάρτη έως και Μεγάλη Παρασκευή, έχουν "κλείσει" σχεδόν όλες οι πτήσεις απο Αθήνα Προς Μυτιλήνη.


Χρόνο με το χρόνο βλέπουμε και παρατηρούμε πως η Λέσβος αφήνει οριστικά πίσω της τις άσχημες μέρες, μπαίνει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη και αρχίζει ν 'αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες της!



Ο μεγάλος "βραχνάς" των πλοίων!


Επίσης, σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά, τα δρομολόγια από Πειραιά έχουν ήδη πληρότητα άνω του 90% και αναμένεται κι εκείνα να "κλείσουν" τις επόμενες ώρες.


Ωστόσο, δεν θα πρέπει να μας παραπλανούν τα νούμερα αυτά, εάν θέλουμε να αναπτυχθούμε περαιτέρω ως Πασχαλινός προορισμός και να βάλουμε τον πήχη υψηλότερα στο μέλλον!

Σίγουρα το νησί έχει ανέβει πολύ. Αυτή τη στιγμή μιλάμε όμως για την επόμενη μέρα, για τις δυνατότητες εξέλιξης μας

Έχουμε μόλις ένα δρομολόγιο πλοίου στη Γραμμή Πειραιάς-Λέσβος για τις "δυνατές" μέρες του Πάσχα, εκτός απο την Μεγάλη Παρασκευή που τα πλοία που εξυπηρετούν τη γραμμή είναι δυο.


Αναγκαίο "κακό" λοιπόν το πλοίο, το οποίο εν έτη 2024 κάνει το Πειραιάς-Λέσβος 14-15 ώρες!

Όταν στη γραμμή Πειραιάς-Λέσβος παλαιότερα τα πλοία έκαναν 8-9 ώρες, αποτελεί τραγικό γεγονός πως αντί να εξελιχθούμε προς το καλύτερο, οδεύουμε σε άλλες εποχές.


Άρα λοιπόν, η προσπάθεια όλων για ενίσχυση της Λέσβου στο τουριστικό προϊόν είναι σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο εάν δεν δοθεί σημασία και στην ενίσχυση του ακτοπλοϊκού κομματιού, τότε μάλλον θα'ναι δώρο-άδωρο μακροχρόνια.

Αν στο μόλις ένα πλοίο την ημέρα, συνυπολογίσουμε εκτός απο τις 14-15 ώρες και το υψηλό κόστος για μια οικογένεια, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.


Σημαντικό θετικό γεγονός αποτελεί βέβαια η φετινή καλοκαιρινή περιόδος στην οποία το Σάββατο, το νησί μας θα έχει 2 πλοία στην Μυτιλήνη και ένα πλοίο στο Σίγρι, κάτι που δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.


Εν κατακλείδι, χαρούμενοι που "γεμίζουν" όλα, ωστόσο αυτό είναι ένα κομμάτι απο το πάζλ...Μπορούμε να το φτιάξουμε όλο όμως, με μεγάλη επιτυχία!

139 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page