Επιτυχημένα "Ζαχαρομουτζουρώματα" στα Παράκοιλα!
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Επιτυχημένα "Ζαχαρομουτζουρώματα" στα Παράκοιλα!

Άλλη μια χρονιά, το λιμανάκι των Παρακοίλων γέμισε ζωηρές χαρούμενες φωνές, κέφι, έθιμα και όμορφες εικόνες!

Τα "ζαχαρομουτζουρώματα" έδωσαν "γλυκιά" όμορφη νότα την καθαρά Δευτέρα, και αποτέλεσαν μια απο τις πιο όμορφες εκδηλώσεις την ημέρα αυτή!

Για την όμορφη αυτή δραστηριότητα που πλέον αποτελεί θεσμό, εκδόθηκε απο τους διοργανωτές η παρακάτων ανακοίνωση:


Φέτος τα ινία πήραν ο Αθλητικός Σύλλογος Παρακοίλων, με τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας και τους ακούραστους –πάντα παρόντες– εθελοντές της τοπικής μας κοινωνίας και για άλλη μία χρονιά –παρά τις όποιες δυσκολίες– τα καταφέραμε ν’ ανταμώσουμε στο όμορφο, γραφικό λιμανάκι των Παρακοίλων και να γιορτάσουμε για τρίτη φορά, με τα «ΖΑΧΑΡΟΜΟΥΖΟΥΡΩΜΑΤΑ» που είναι πια θεσμός, το έθιμο της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ με ξέφρενο γλέντι και καλή διάθεση, και αφού πρώτα γλυκά λερωθήκαμε, υποδεχτήκαμε τη Σαρακοστή !

 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι προσπαθήσαμε να κρατήσουμε για ακόμη μία φορά αναμμένη τη φλόγα της πολιτιστικής δραστηριότητας στον τόπο μας και να κρατηθεί ζωντανό κάθε λαϊκό έθιμο, η διατήρηση του οποίου είναι πράξη ώθησης προς την ελευθερία, πράξη ενάντια σε ό,τι σκλαβώνει την ψυχή μας και προβληματίζει το μυαλό μας. Η δυναμική και πολύχρωμη ιδέα για τα «ΖΑΧΑΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ» ταιριάζει και συνδέει το νόημα και την ύπαρξη τόσο της αποκριάς όσο και της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ. Ιδέα στηριγμένη και «παντρεμένη» με τα ήθη και τα έθιμα και των δύο με γνώμονα να γίνει η μέρα αυτή, ημέρα αλλαγής και έμπνευσης με φόντο τη φύση, το πράσινο και το γαλάζιο... «ΖΑΧΑΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ» λοιπόν και η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ στα Παράκοιλα άλλαξε και πάλι χρώμα και διάθεση, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της σαρακοστής, το ξεκίνημα της αυτοσυγκράτησης, της νηστείας και της κάθαρσης, αφού πρώτα παρελάσαμε, λερωθήκαμε, χορέψαμε και χαρήκαμε με την ψυχή και την καρδιά μας. Αφού πρώτα δώσαμε «τροφή» για μόνοιασμα, χαρά, γέλιο… τροφή για ζωή σε ό,τι μας δίνει ζωή! Τροφή για συνείδηση και σκέψη… τροφή να συνεχίζουμε, να προχωράμε και να γλυκαίνουμε! Η απόλυτη γλυκιά και πολύχρωμη αναρχία με τα πιο βρώμικα και συνάμα τα πιο ΚΑΘΑΡΑ και ΓΕΛΑΣΤΑ πρόσωπα !


 Τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε η συμβολή, η συνεργασία και η στήριξη ορισμένων φορέων και ανθρώπων γι' αυτό λοιπόν μ’ αυτή μας την ανάρτηση θα θέλαμε να επισημάνουμε και από εδώ κάποιες ευχαριστίες που δεν γίνεται να παραληφθούν !


Ευχαριστούμε τον Δήμαρχό μας, Ταξιάρχη Βέρρο, και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κυρία Ιωακείμ Ζαχαρούλα για την πολύτιμη στήριξη!


Ευχαριστούμε τον αλιευτικό μας σύλλογο «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ» για την υπέροχη φιλοξενία στον χώρο του λιμανιού.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας, Γιαννιόγλου Παναγιώτη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για τη συμβολή τους στην εκδήλωση και για την παρουσία τους.


Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους και φορείς του χωριού μας για την όμορφη συνεργασία μας που με αφορμή αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να δυναμώνει και κάθε φορά να γίνεται όλο και καλύτερη.


Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας και ΜΗ που συνέβαλαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης μας και ιδιαίτερα:


Τα δύο Βιβλιοχαρτοπωλεία τις Καλλονής Τοπολίνο-Μαραγκός Γεώργιος και MusicandPaperHouse-Μαντατή Τραγέλλη Φιλίτσα !


Το φωτογραφείο Κοντός Γεώργιος και το κατάστημα REBRAND-Μπερντένης Σταύρος!


Το κατάστημα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ και ιδιαιτέρα την κα Γεωργία Μουφλουζέλλη!


Τους κυρίους Χατζηδημητρίου Βαγγέλη και Σγουρή Χαράλαμπο για τη διάθεση των αυτοκινήτων τους τα οποία χρησιμοποιήσαμε στα άρματα ακόμη μια χρονιά!


Τον κύριο Χασάπη Ανάργυρο και τη σύζυγό του Τούλα, από τον φούρνο του χωριού μας, ένθερμους και ακούραστους υποστηρικτές σε κάθε προσπάθειά μας που για ακόμη μια φορά μας ετοίμασαν τις λαγάνες, μας διέθεσαν δωρεάν πρώτες ύλες (ζάχαρη και αλεύρι) καθώς και τους προμηθευτές συνεργάτες τους που και αυτοί με τη σειρά τους έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για την εκδήλωσή μας!


Τα κορίτσια του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Παρακοίλων, για τις όμορφες γεύσεις που δημιούργησαν για τον μπουφέ μας, με μεράκι και αγάπη!


Τον Dj μας, Βαξεβάνη Αντώνη, «πιστό» φίλο του χωριού μας και πάντα πρόθυμο να μας βοηθήσει, καθώς και τον κύριο Δημήτρη Βοσδογαλή που βρισκόταν στον ήχο και είχαμε μία άριστη συνεργασία!


Την ΗΧΩ και τον κ. Τσαμουρά, για τον εξαιρετικό ήχο!


Τους «νέους» εθελοντές που μας πλαισίωσαν στις προετοιμασίες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό. Γεωργία Ψ., Μανώλη και Αμερισώ, Ευχαριστούμε!


Το πιο θερμό ευχαριστώ όμως χρειάζεται να πάει σε όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας τη μέρα αυτή και με την παρουσία τους ομόρφυναν, στήριξαν και δυνάμωσαν την εκδήλωση μας.


 ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!


206 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page