Ο Ορφέας Περίδης σήμερα στην Αγία Παρασκευή
- teomizikas
- πριν από 17 ώρες
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Ορφέας Περίδης I Ο τόπος που έχει πολιτισμό δεν φοβάται για τίποτα
Με τη συναυλία του Ορφέα Περίδη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή πέφτει η αυλαία του πρώτου Πολιτιστικού Πανοράματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Τη Δευτέρα το βράδυ στις 9.00 ένας από τους πιο σηµαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του θα μας ταξιδέψει μέσα από τραγούδια της προσωπικής του πορείας στη δισκογραφία, μιας πορείας που ξεπερνά τα τριάντα χρόνια. Από τη «Φωτοβολίδα» και το «Φεύγω» µέχρι το «Αχ να σε δω» και τό "Κάτι μου κρύβεις" ο Ορφέας Περίδης μαζι με τον κιθαρίστα Θοδωρή Δαμουράκης θα περιπλανηθούν σε ήχους και µελωδίες που φλερτάρουν µε το ροκ και την παράδοση.
Λίγο πριν από την εμφάνισή του, μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα:
— Στη Λέσβο, μέσα από τα ωδεία, τα μουσικά σχολεία και τη μεγάλη παράδοση, έχει δημιουργηθεί μια «στρατιά» μικρών μουσικών. Τι θα τους συμβουλεύατε;
«Η ‘στρατιά’ των μικρών μουσικών, όπως μου αναφέρετε, είναι τόσο σημαντικό και ελπιδοφόρο γεγονός, που με κάνει να σκέφτομαι πως το νησί της Μυτιλήνης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απ’ τους κινδύνους και τις προκλήσεις της εποχής μας· ο τόπος που έχει πολιτισμό δεν φοβάται για τίποτα. Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι είναι ένας ασφαλής δρόμος για να οδηγηθεί μια κοινωνία στην ευγένεια, στην καλοσύνη και στην ανθρωπιά. Δεν υπάρχει καλύτερη συμβουλή από το να συνεχίσουν να παίζουν ένα όργανο, να τραγουδούν και να χορεύουν. Βέβαια πιο συγκεκριμένες συμβουλές θα πάρουν οι μικροί μας μουσικοί απ’ τους δασκάλους τους.»
— Τι να περιμένουμε από την παράσταση της Δευτέρας;
«Στη συναυλία της Δευτέρας θα προσπαθήσουμε εγώ κι ο Θοδωρής Δαμουράκης (που παίζει δεύτερη κιθάρα μαζί μου) να προσαρμόσουμε σε δύο όργανα όλη την ορχήστρα και να καταφέρουμε να πούμε τα τραγούδια που αγαπάμε με τον απλό και λιτό τρόπο. Με μια κιθάρα, έτσι δηλαδή όπως γράφτηκαν.»
— Όταν παίζετε σε μικρές πόλεις και χωριά, πώς το βιώνετε;
«Στις μικρές και γραφικές πόλεις της πατρίδας μας αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σ’ ένα μικρό παράδεισο γιατί αν δεν είναι εκεί ο παράδεισος που είναι;»
Έχετε ξανάρθει στη Μυτιλήνη;
«Έχω ξανάρθει στη Μυτιλήνη, ναι, έχω φίλους απ’ τα παλιά κι έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν ξέχασα ποτέ!!»
Δευτέρα 18 Αυγούστου
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
9.00μ.μ.
Comments