Οι Ολυμπιονίκες που "στόλισαν" τη Δυτική Λέσβο
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Οι Ολυμπιονίκες που "στόλισαν" τη Δυτική Λέσβο

Τα σχολεία της Δυτικής Λέσβου "στόλισαν" οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι κατάφεραν να προσηλώσουν όλους τους μαθητές, μιλώντας τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες, τις εμπειρίες τους αλλά και για τον αθλητισμό γενικότερα.


 


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) και ειδικότερα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία στα σχολεία», υλοποίησε τη δράση «Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024», πραγματοποιώντας αρχικά με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων και αθλητικών σωματείων της Δυτικής Λέσβου την τελετή έναρξης στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής «Κώστας Κεντέρης».

Στη συνέχεια των δράσεων της Ολυμπιακής εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή(26/04), στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι Ολυμπιονίκες Στέργιος Παπαχρήστου (κατέκτησε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 στην κωπηλασία και δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011) και η Ελευθερία Φτούλη, πρώην αθλήτριας της συγχρονισμένης κολύμβησης.


Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλέξανδρος Ροδίτης, χαιρετίζοντας την δράση αυτή της Ολυμπιακής εβδομάδας στη Δυτική Λέσβο ευχαρίστησε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς, τους προπονητές, τα σωματεία, τους ανθρώπους του Δήμου, τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν την όλη δράση και τόνισε: «Η δράση αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία μας με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στις αρχές και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων που φέτος θα διεξαχθούν στο Παρίσι τον προσεχή Ιούλιο. Στη δράση που διοργανώνουμε, θέλουμε να μάθουμε για τους Αγώνες αλλά και να ευχαριστηθούν οι μικροί μας φίλοι, να γνωρίσουν από κοντά τα Ολυμπιακά αθλήματα και παράλληλα να τους εξηγήσουμε και τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τη χώρα μας. Τι σημαίνουν οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι και τι η ολυμπιακή εκεχειρία. Σήμερα ξεκινήσαμε και η δράση συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή με ακόμα περισσότερα παιδιά μας αλλά και με τη συμμετοχή δύο Ολυμπιονικών που θα μας μιλήσουν για τις εμπειρίες τους».






252 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page