«Ολυμπιακή εβδομάδα» στα σχολεία από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

«Ολυμπιακή εβδομάδα» στα σχολεία από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία - 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» για το σχολικό έτος 2023-2024 θα υλοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024.

 

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της χώρας και συγκεκριμένα σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες μαθητών/τριών: 6-8 ετών (Δημοτικό), 9-12 ετών (Δημοτικό), 13-15 ετών (Γυμνάσιο).

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών είναι:

• Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

• Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

• Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004

• Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου διοργανώνει παράλληλες δράσεις, (πέραν όσον αναφέρονται στην εγκύκλιο) που έχουν το εξής περιεχόμενο:



Α) Τη Δευτέρα 22 Απριλίου και την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής «Κώστας Κεντέρης» και από ώρα 09:30 έως και 13:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση πέντε (5) Ολυμπιακών Αθλημάτων. Τα αθλήματα που θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με τους καθηγητές της Φυσικής Αγωγής των σχολείων που θα συμμετέχουν και τοπικούς συλλόγους-σωματεία που ασκούν ήδη το άθλημα είναι: α) Στίβος β) Ταε Κβο ΝΤο γ) Ξιφασκία δ) Τένις-ping pong και ε) Κωπηλασία.


Β) Την Παρασκευή 26 Απριλίου έχουν προσκληθεί και θα παρευρίσκονται δύο Ολυμπιονίκες ως εκπρόσωποι της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στα Σχολεία της χώρας διαδίδοντας τα ιδεώδη και τις αξίες του αθλητισμού στους μαθητές και τις μαθήτριες. Οι Ολυμπιονίκες θα παρουσιάσουν το άθλημα τους, θα μιλήσουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες και τις αξίες του Ολυμπισμού και θα απαντήσουν σε ρωτήσεις που θα έχουν οι μαθητές ή που θα γεννηθούν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Ο χώρος και η ώρα της παρουσίασης θα ανακοινωθεί σε ύστερο χρόνο και θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των μαθητών. Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την Παρασκευή 12 Απριλίου. 





Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.


66 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page