Παρεμπόδιση στις εκδηλώσεις της Αγίας Τριάδας | "Stop"ελέω...Natura!
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Παρεμπόδιση στις εκδηλώσεις της Αγίας Τριάδας | "Stop"ελέω...Natura!

Παραμονές των 3ήμερων πανηγυρικών εκδηλώσεων για την μεγάλη πανήγυρη της Αγίας Τριάδος Καλλονής, συνέβη κάτι αναπάντεχο, που όμοιο του δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Απαγορεύτηκαν οι Ιππικές δραστηριότητες στον Ιππόδρομο που διατηρεί το σωματείο στην περιοχή μιας και δεν δίνεται άδεια απο την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.



 

Προβληματισμός, εκνευρισμός και στενοχώρια επικρατούν τις τελευταίες ώρες στις τάξεις του Ιστορικού σωματείου "Αγίας Τριάδος Καλλονής" καθώς και στους φίλους των αλόγων. απο τα όσα διαδραματίζονται σχετικά με τις Ιππικές εκδηλώσεις τις τελευταίες ώρες.

Αρχικά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είχε δώσει σχετική άδεια για την πραγματοποίηση των πανηγυρικών και εθιμοτυπικών εκδηλώσεων, ωστόσο με παρεμβάσεις, μπήκε "στοπ" από την Περιφέρεια.


Εδώ και 23 χρόνια, το σωματείο "Αδελφότης Αγίας Τριάδος Καλλονής" πραγματοποιεί στον χώρο αυτό Ιππικές δραστηριότητες που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου και ανάμεσα τους πολλούς τουρίστες.

Οι εκδηλώσεις αυτές, αποτελούν κομμάτι των παραδοσιακών εκδηλώσεων του συλλόγου, όπως παράλληλα ανάλογες εκδηλώσεις συμβαίνουν και σε δεκάδες άλλα χωριά του νησιού.


Οι ισχυρισμοί αφορούν πως οι δραστηριότητες των αλόγων, γίνονται σε χώρο...Natura.

Εύλογα μας δημιουργούνται και τα παρακάτω ερωτήματα.

-Τόσα χρόνια δεν ήταν χώρος Natura; Εδώ και 23 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον και καμία αλλοίωση απο τις Ιπποδρομίες.

-Λίγα μέτρα παραπίσω, βρίσκεται ο χώρος των αλυκών Καλλονής. Στον χώρο αυτό υπάρχουν καθημερινά βαρέα οχήματα που εργάζονται εκεί, κι άλλα οχήματα που μεταφέρουν το αλάτι. Τα βαρέα οχήματα με καύσιμη ύλη το πετρέλαιο, δεν δημιουργούν πρόβλημα στο εκεί περιβάλλον;

-Για τις παράνομες αμμοληψίες, θα μιλήσει κανείς;

-Προ εβδομάδων, στο πλαίσιο γυρισμάτων μιας ταινίας, βαρέα οχήματα μετακίνησαν τόνους άμμου προκειμένου να θάψουν ένα σκαρί για την λήψη πλάνων. Εκεί, γιατί επετράπη κάτι τέτοιο;

Βάζουμε κάπου ένα στοπ μιας και τα ερωτήματα είναι πολλά.


Είναι πάντως απορίας άξιο, πως ασκείται πάντοτε η μέγιστη "τιμωρία" και το ύψιστο κυνηγητό στις παραδόσεις και τις εκδηλώσεις του τόπου, την ίδια ώρα που εκατοντάδες δέντρα κατακρεουργούνται για να αντικατασταθούν απο κοντέινερ και τσιμέντο.


Κρίμα σε έναν μικρό τόπο να μην μπορούν φορείς, σύλλογοι και ιθύνοντες να συνεννοηθούν για κάτι. Η ιστορία μας έχει δείξει πως οι μικρές κοινωνίες είναι σαν τη χύτρα. Εάν δεν είναι καλά κλειστή, και δεν υπάρχει μια αρμονία και μια σειρά στις κινήσεις, τότε αυτή...σκάει!


Μπορούμε να θέσουμε πολλά ερωτήματα σε αυτό το ζήτημα, ειδικά δε με τον....τρόπο και την πηγή που ξεκίνησε αυτο το "Stop" στην παράδοση. Το γνωρίζουν όλοι άλλωστε.


Ωστόσο επειδή οι αρμόδιοι ξέρουν, ας πράξουν τα όσα θεωρούν νόμιμα ή μη. Φυσικά όλα αυτά που συμβαίνουν και την πηγή όλης αυτής της κατάστασης, τη γνωρίζουν καλά και οι φίλοι της παράδοσης, των αλόγων και πάνω απ'όλα οι ιδιοκτήτες τους που δαπανούν χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.


Αναμένουμε τα όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

3.017 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page