Περιαυτολογική δράση δράση απο τον Δήμο Μυτιλήνης
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Περιαυτολογική δράση δράση απο τον Δήμο Μυτιλήνης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πραγματοποίηση της περιβαλλοντικής δράσης στην περιοχή «Τσίγκος», που διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης το Σάββατο 13 Απριλίου στις 16:00 με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου και τοπικών εθελοντικών ομάδων.

Η δράση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά – αλλά όχι μόνο! – και έχει ως στόχο να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν το δάσος, να το αγαπήσουν και να μάθουν πώς μπορούν να το προστατέψουν από τη φωτιά αλλά και τη σημασία του εθελοντισμού.


Αναλυτικά το περιεχόμενο των δράσεων:


· Ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των δασών από την φωτιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία


· Kαθαρισμός του πάρκου αναψυχής και ενημέρωση για τη σημασία της ανακύκλωσης από την ομάδα «Λέσβος Χωρίς Πλαστικά»


· Μεγάλο κυνήγι θησαυρού με θέμα το περιβάλλον από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού


· Εργαστήρι κατασκευών με ευτελή υλικά από την εικαστικό Γιούλα Κουτσουμπού


Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στον χώρο του πάρκου αναψυχής, ώστε αυτός να καταστεί ακόμη πιο ελκυστικός για τους επισκέπτες, ενώ οι δράσεις υποστηρίζονται και από τους εθελοντές της ομάδας “Visit Agiasos”.


Αξίζει να σημειωθεί πως η περιβαλλοντική δράση στην περιοχή του Τσίγκου εντάσσεται στη σειρά αντίστοιχων ενεργειών, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Let’s do it Greece”, η οποία ξεκίνησε το 2012, κινητοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές και ενώνει χιλιάδες εθελοντικές οργανώσεις της χώρας σε μια αλυσίδα δράσεων για το περιβάλλον.


Φέτος, η πρωτοβουλία κάλεσε εθελοντές και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα να προχωρήσουν σε ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας των δασών της πατρίδας μας.

12 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page