"Σάρωσε" η Ν.Δ. - Χωρίς βουλευτή ΚΚΕ το "κόκκινο νησί"!
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

"Σάρωσε" η Ν.Δ. - Χωρίς βουλευτή ΚΚΕ το "κόκκινο νησί"!


Πράματα και θάματα βγήκαν από τις χθεσινές (22/05) εθνικές εκλογές στην χώρα μας, μιας και την καθολική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν την περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι του κόμματος.



Απο τις εκλογές αυτές, έχουμε να τονίσουμε αρκετά εντυπωσιακά στοιχεία για τη Λέσβο!


Αρχικά, η αποχή ήταν αυτή η οποία σε άλλη μια εκλογική "μάχη" δυστυχώς κυριάρχησε. Με την πάροδο των ετών, ολοένα και λιγότεροι φοιτητές ή εργαζόμενοι πολίτες, δεν μεταβαίνουν στον τόπο καταγωγή τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, γεγονός που αυξάνει τον ηλικιακό Μ.Ο.

Η Λέσβος, απο τις εκλογικές "μάχες" του παρελθόντος, θεωρούνταν "κόκκινο" νησί, με το ΚΚΕ να κυριαρχεί όσο ανατρέχουμε στο παρελθόν. Με την πάροδο των ετών ο εκλογικός χάρτης αναπροσαρμόζονταν μέχρι που φέτος, για πρώτη φορά, το ΚΚΕ δεν εκλέγει βουλευτή!

Αυτή η απουσία του ΚΚΕ για το νησί μας στη βουλή, οφείλεται στην ραγδαία αύξηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διπλασίασε(!) τα ποσοστά του σε σχέση με το 2019, λαμβάνοντας στις εκλογές του 2023 8.339 ψήφους!

Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε στο Νομό Λέσβου τα ποσοστά του 2019, αυξάνοντας τα μάλιστα κατά 600 περίπου ψήφους.

Αυτή η μεγάλη διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στην τεράστια πτώση του ίδίου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχασε σχεδόν 8.000 ψηφοφόρους! Το νούμερο είναι εξαιρετικά μεγάλο και σίγουρα οφείλεται στους ψηφοφόρους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν και πάλι στο ΠΑΣΟΚ, ότι είχε γίνει αντίστροφα προ ετών δηλαδή.

Στα επίσης αξιοσημείωτα, η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και στον "κόκκινο" Μανταμάδο, αφήνοντας στην δεύτερη θέση του ΚΚΕ με διαφορά 29 ψήφων.


ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ.Ε. ΚΑΛΛΟΝΗΣ





786 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page