top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Σχετικά με το έθιμο της κακαρώνας (κουκούρας)

Αναταραχή έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το έθιμο της "κακαρώνας", που αναβιώνει σε αρκετά χωριά. Αιτία η ημερομηνία του φετινού Πάσχα, το οποίο πέφτει μέσα στην αντιπυρική περίοδο.



 

Στα μέρη μας αυτό γίνεται στο χωριό των Δαφίων και της Σκάλας Καλλονής, με τους προέδρους να ενημερώνονται απο την πυροσβεστική πως απαγορεύεται η αναβίωση του εθίμου όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν σύμφωνα με το νόμο ποινές.


Πάντως, βλέποντας τα πράγματα πιο "σφαιρικά", τα έθιμα τα αναβιώνουν οι πολίτες του εκάστοτε χωριού, οπότε είναι λίγο οξύμωρο οι πρόεδρο να γίνουν "αστυνόμοι" για να μην αφήσουν τους πολίτες να κάνουν το οτιδήποτε. Πως θα σταματήσεις κάποιον που πάει να κάνει κάτι τέτοιο εάν δεν είσαι σώμα ασφαλείας;


Κρίμα αν όντως ισχύει (σήμερα είναι βροχερή ημέρα και δεν εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο) διότι τα χωριά μας, είναι τα έθιμα τους και θέλουμε να τα βιώνουμε!


Να θυμίσουμε πως και πέρυσι υπήρξε πρόβλημα στο έθιμο της Σκάλας Καλλονής, το οποίο σταμάτησε η πυροσβεστική σβήνοντας τη φωτιά, καθώς δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, πετούσαν σπίθες δεκάδες μέτρα μακρά και εγκυμονούσε σοβαρός κίνδυνος φωτιάς.



640 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page