Το Γυμνάσιο Καλλονής εκπαιδευτική εκδρομή στη Χίο
top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Το Γυμνάσιο Καλλονής εκπαιδευτική εκδρομή στη Χίο

Το Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής στο πλαίσιο της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησε στη Χίο υλοποίησε δραστηριότητα γεωαναζήτησης σε συνεργασία με το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον υποψήφιο διδάκτορα κ. Βύρωνα Ιγνάτιο Μιχαλάκη.

 

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της τελικής αξιολόγησης του συστήματος που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. Το σύστημα αφορά σε κινητή μάθηση μέσω δραστηριοτήτων γεωαναζήτησης που στοχεύει στην υποστήριξη της διδασκαλίας μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σύστημα αποτελείται από δύο συνεργαζόμενες εφαρμογές α) από μια διαδικτυακή web εφαρμογή και β) μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και tablets με λογισμικό Android.


Οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν δραστηριότητες ορίζοντας γεωγραφικά σημεία που έπρεπε να εντοπίσουν και να επισκεφθούν οι μαθητές και παρέχοντας πληροφορίες ερωτήσεις προς λύση για κάθε σημείο χρησιμοποιώντας κείμενο. Οι μαθητές σχημάτισαν ομάδες 10 ατόμων και κλήθηκαν να υλοποιήσουν τη δράση αναζητώντας και πηγαίνοντας στα σημεία που είχαν οριστεί και απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο τελος δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι.


υΥπεύθυνες διοργάνωσης οι εκπαιδευτικοί: κ Αβράμη Τάνια κ. Ταλούμη Μυρτώ.

Συμμετείχαν ως συνοδοί κ. Τριανταφυλλιδου Σέβη και κ. Αργυρακοπούλου Σοφία.


304 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΚΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page