top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
BERTENIS

Οργή εκπαιδευτικών σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο: Υποχρεώνουν νεοδιόριστους να ορκιστούν στη Μυτιλήνη με δικά τους έξοδα

  • Εικόνα συγγραφέα: teomizikas
    teomizikas
  • πριν από 6 ώρες
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να υποχρεώσει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου να μεταβούν στη Μυτιλήνη για την ορκωμοσία τους, επιβαρυνόμενοι οι ίδιοι με το υψηλό κόστος μετακίνησης και διαμονής.

ree

Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» και η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, καταγγέλλοντας ότι οι νεοδιόριστοι καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια και πιθανές διανυκτερεύσεις, την ώρα που προέρχονται από μήνες ανεργίας.


«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος είναι τρία ξεχωριστά νησιά χωρίς συχνή συγκοινωνία. Το Υπουργείο αδιαφορεί για την ταλαιπωρία και τα έξοδα που επιβάλλει στους συναδέλφους μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ως «απαράδεκτη» την πρακτική αυτή, τονίζοντας ότι αντί να μετακινηθούν πρώτα στη Λέσβο για την ορκωμοσία και μετά να επιστρέψουν στα σχολεία που θα υπηρετήσουν, θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.


Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, καθώς αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα ακριτικά νησιά, όχι μόνο σε επίπεδο υπηρεσιακών διαδικασιών αλλά και στο ζήτημα των υποδομών και της ισότιμης μεταχείρισης.

Comentarios


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΥΦΩΝ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page